Hvordan kategorisere appene dine

Foto: Przemyslaw Marczynski

Er telefonen din et eneste rot og du må lete i evigheter for å finne det du er på leiting etter? Da må du kategorisere appene dine, slik at du kan finne alt ved hjelp av et tastetrykk.

Begynn med å få et overblikk over de ulike appene som du har på telefonen din, plasser de i kategorier som nyheter, der du kan ha alle nyhetssidene eller avisene som du liker å lese. Har du mange apper som tar for seg framkomstmiddel, eller apper som viser tider for toget kan du ha dette under en kategori som heter transport. Det fleste av oss har spill som vi liker på mobilen. Lag en kategori som tar for seg spill og filmer, slik kan du lett komme til spillene dine fra Bingo.com som roulette og live blackjack, eller se filmene som du liker på Netflix eller Viaplay

Ikke for mange

Det er ikke verdt å ha for mange kategorier. Sett opp 6 hovedkategorier og jobb ut i fra dem, da har du 6 forskjellige sider som du kan bla i mellom på telefonen der du vet hva du har. Ha en kategori der du har alle appene dine for forskjellige sosiale medier, netthandel og hobbyer, og med de tre andre kategoriene som du alt har, er du klar til å begynne å legge alt inn. Når du har sortert kan du begynne å tenke på om du skal ha en side for det som absolutt ikke passer sammen.

Apper som har samme funksjon

Finner du flere apper med samme funksjon er det bare å slette den, behold den som funker best. Det er ikke vits i å ha den samme appen i flere versjoner, og fra flere forskjellige leverandører. Ved å slette det du har dobbelt av vil du også kunne spare mye plass. Når du har sortert alt og er fornøgd vil du kunne finne alt du trenger uten noe stress, eller måtte søke opptil flere ganger for å finne noe som tar to sekunder å finne. Leter du for eksempel etter «Shazam», og sangen som du lurer på er ferdig før du finner appen, da har ikke du kategorisert ting på rett måte, appen skal være tilgjengelig kun med et par swipes.