Hva du må vite om hundebur

Hundeburet er den reisende hundens beste venn, kanskje litt etter sjåføren. Men valget av hundebur er ikke likegyldig. Det er litt av hvert du må kunne om både hunden din, selve buret og bilen det skal fraktes i for å kunne ta den rette beslutningen. Her kan du lese mer om dette.

Det er først og fremst sikkerhetsmessige årsaker til at hundens bevegelser bør avgrenses av et bur under transport med bil. Fraværet av hundebur kan få dramatiske konsekvenser. 

Sikkerhet med hundebur

Hundeburet begrenser hundens bevegelsesfrihet og mulighet for aktiviteter under bilkjøring. Det er hensiktsmessig at den ikke vimser for mye rundt. Da er det bedre å flere stopp underveis slik at man får strukket på bena og gjort det man ellers trenger å gjøre. Se nærmere på nettstedet billige-hundebur.com for å se ulike alternativer av bur.

Det aller viktigste er likevel det som skjer ved en brå stans eller i verste fall en kollisjon. Kraften som frigjøres ved at en massiv hund farer fram (forhåpentligvis) over hodene på personene i forsetet, er formidabel. En to-kilos mops tilsvarer nærmere åtti kilo selv når dette skjer i en moderat fart av femti kilometer i timen.

Hundebur er derfor det som anbefales av bilorganisasjoner og forsikringsselskap. Der det ikke er mulig å få inn et hundebur, finnes det også sikkerhetsseler for hunder.  Disse har vist seg å ikke være på langt nær så trygge som burene.

Hvordan velge rett hundebur

Det første er selvfølgelig at buret må være stort nok til hunden din. På den annen side behøver det ikke være noe større enn det. Hunden klarer fin å ligge i ro på en begrenset flate inntil dere er framme. Det finnes også bur som har plass til to hunder. 

Men dette buret kan heller ikke være så stort at det ikke får plass i bilen din. Går det ikke, må du enten vurdere å kjøpe en ny bil eller gå for selealternativet.

Det er også noen hundebur som passer bedre i enkelte modeller, med tanke på hvor buret kan settes og festes. En stor stasjonsvogn gir flest muligheter. Ellers må du måle opp bagasjerommet.

Hvor buret settes

Buret festes inntil baksetet på en slik måte slik at det ikke sklir eller beveger seg underveis. En sklimatte er et middel for å unngå at dette skjer.

Er det en liten hund i et lite bur, kan det være bedre å sette det på gulvet på passasjersiden. Det skal ikke stå i baksetet, da det da kan fare fremover ved bråstopp.