Plassproblemer på telefonen

Noen kloke menn har sagt noe om at man ikke skal eie for mange ting, for da er det tingene som eier deg. Det er helt tydelig at de aldri har eiet en smarttelefon. Det er så mange forskjellige apper og programmer og annet man kan laste ned. Fra viktige programmer, til underholdning. Dessverre har de kloke mennene et poeng. Det kommer et punkt hvor man ikke har plass til mer, og da må man ta noen ”tøffe” valg.

Et luksusproblem

Egentlig er dette et luksusproblem. Det er jo utrolig hva man får plass til på en smarttelefon. Grafikken også er så bra at man ønsker å ha mange spill og annen underholdning lett tilgjengelig.  Det er ikke ønskelig å skulle vente til programmet, filmen eller alt mulig annet lastes inn igjen.

Heldigvis har mange utviklere forstått dette behovet. De har derfor lagt opp til at man ikke må laste ned egne programmer, eller apper for alt mulig. Alt fra nettcasino til avanserte strategispill, word dokumenter og annet, kan nå kjøres rett i nettleseren. På denne måten tar de opp mindre plass på mobilens harddisk.

Samtidig er det noen programmer som ikke fungerer uten å være lastet inn på mobilen. Noen programmer er rett og slett for krevende til at man kan spille dem i nettleseren. Det kan være grafikken eller selve programmet som er problemet. Uansett, etter hvert vil de fleste mobilbrukere oppleve at harddisken er full.

Koblet til internett eller ikke?

Ulempen med å spille, jobbe og bli underholdt rett i nettleseren er selvsagt at det krever at man er koblet til nettet. Å være koblet til nettet koster penger, selv med dagens rimelige abonnementer. Derfor blir dette en catch-22. Hvor mye skal man velge å bruke programmer som kjører i nettleseren og hvor mye skal man kjøre rett i harddisken?

Noe av det viktigste i denne vurderingen er å tenke på hva spillet eller programmet skal gjøre. Hvis det krever en internett tilkobling for å virke, lønner det seg å kjøre rett i nettleseren. Hvis det ikke kreves internett tilkobling, kan det fort lønne seg å sette av litt plass på mobilen.

Hiv ut gamle apper

Det neste man må gjøre er å laste ut apper, for å få mer plass på mobilen. Selv om man i teorien kan fylle opp mobilen med apper, vil de fleste oppleve at mobilen går langsommere og fungerer dårligere hvis den er for tettpakket.

Fordelen med dagens system, er at alle apper du har lastet ned, ligger i listen din. Dermed er det ikke vanskelig å hente frem igjen favoritter. Ulempen er at man mister progresjon i spill eller data som er lagret i systemet. Derfor bør man velge å laste ut apper som har lagret all informasjon eksternt, slik at du får med deg all informasjon hvis du skulle velge å re-installere appen senere.

Appene blir også utdatert etter hvert. Etter hvert som operativsystemet, iOS eller Android, blir bedre, må appene justeres. Ikke alle gjør det, og hvis de ikke oppdateres tar de bare opp plass på mobilen. Plass som kan brukes til andre, viktigere ting.