Hvorfor er det så vanskelig å slutte å røyke?

Å slutte å røyke kan vise seg til å være veldig vanskelig. Røyk er svært vanedannende fordi stoffet nikotin utløser hormonet dopamin i hjernen. Dopamin er et gladhormon som «lærer» hjernen å gjenta samme oppførsel, og på denne måten skape avhengighet. De første dagene uten røyk er de mest krevende. Mange som forsøker å slutte å røyke finner det hjelpsom å holde seg opptatt med aktiviteter som får de til å tenke på noe annet. Et annet tips er å drikke rikelig med vann eller juice, og holde deg unna alkoholholdige drikker. Alt som kan føre til at du har lyst å røyke bør du unngå.

Alternativer til røyk

Hvis det å stumpe røyken helt føles som en nesten umulig oppgave, finnes det heldigvis andre alternativer. For eksempel velger mange å erstatte sigarettene med snus, som er mindre skadelig enn røyking. Forskning fra Folkehelseinstituttet viser at snus faktisk er 90 prosent mindre skadelig enn røyk, og at det å bytte sigarettene med snus kan føre til en stor helsegevinst. Dessuten øker snus hastigheten på røykeslutt da du ikke må gi opp nikotinen helt. Dersom du vurderer å bytte røyken med snus, kan du nå bestille snus på nett, slik at du sparer både tid og penger. Det finnes snus både med og uten tobakk og nikotin.

Kjøp på nettet og spar penger

Hvis du har alt bestemt deg for å prøve snus istedenfor sigarettene, kan du begynne å lete på nettet. Internett gir deg nå muligheten for å kjøpe snus raskt, trygt og billig. Ved å kjøpe større mengder snus vil du kunne merke at du sparer mer penger enn ved å kjøpe på vanlig dagligvarebutikk. Ved å se på nettkatalogen kan du i tillegg skaffe deg oversikt over hvilke produkter som er tilgjengelige og enkelt sammenligne priser. Når du har funnet det du ønsker å kjøpe, kan du trygt betale på nettet og få snusen sendt hjem i løpet av få dager.