Hvordan kan man bygge et korthus?

Veldig mange har kjedet seg stort de siste ukene og det ser ikke ut til at skal bli så mye mer spennende med det første. Derfor har vi i Kunnskap.net en morsom utfordring til deg. Bruk tiden på å lage et korthus i en stor dimensjon for å fordrive tid. Det er faktisk mange som tror det er veldig enkelt å bygge et korthus men det er faktisk ikke det. Ihvertfall hvis du skal lage et skikkelig korthus som virkelig skiller seg ut i mengden. Og satser du på det vil du ikke koronakjede deg på mange dager…

Vi har nok alle prøvd å bygge korthus men som regel så feiler det så enormt så derfor skal vi gi deg litt kunnskap om hvordan du burde bygge opp et korthus.

Hvordan bygge korthus, steg for steg

  1. Ta to kort opp fra bunken. Sett dem inntil hverandre til du har en triangel. Dette er gjerne noe som veldig mange sliter med, dette krever trening. Derfor anbefaler vi at man tar med en kortstokk på hjemmekontoret eller andre steder for å trene på dette. Når man mestrer dette så er det store sannsynligheter for at resten av byggingen av korthuset går etter planen.
  2. Når du mestrer å sette sammen triangler av kort så kan du begynne å leke med konstruksjoner av dette. Her anbefaler vi at man begynner med 2 triangler av gangen og deretter så kan man fortsette ettersom man mestrer kunsten. En vanlig tabbe er å bygge en for stor konstruksjon uten å ha erfaring fra bygging av korthus.
  3. Legg kort oppå konstruksjonen for å lage et fundament for neste etasje. Dette er faktisk det enkelte elementet av hele korthuset. Her gjelder det å være smidig, dersom man ikke er smidig så risikerer man at hele huset raser sammen.
  4. Du repeterer dette til korthuset har den dimensjonen du ønsker men husk at det kan være smart å begynne med små konstruksjoner til å begynne med. Etterhvert som man avanserer så kan man øke antall plan man ønsker på korthuset.

Vi nabefaler at man bygger korthus på stabile flater med en trygg ramme rundt. Det betyr at du holder barn borte og et stykke unna varmepume/vifte.

Ønsker du å bygge et permanent korthus?

I våre dype undersøkelser rundt nettopp korthus så kom vi frem til at når man har bygget et skikkelig korthus så er det utrolig kjedelig når det raser. Så derfor fant vi frem litt superlim og plutselig så hadde vi et hus som faktisk ser veldig kult ut. Det er fin dekorasjon til pokerkvelder eller hvis du har et lekent uttrykk i hjemmet.